Mii de pelerini au venit de Sfânta Maria Mare la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

www.radiotimisoara.ro – 15.08.2018

Mii de credincioşi vin, în fiecare an, de Adormirea Maicii Domnului, la Mănăstirea Hodoş Bodrog.

Credincioşii spun că aici se regăsesc an de an, şi trăiesc clipe unice care îi aduc mai aproape de Sfânta Fecioară Maria. Ieri, credincionşii au refăcut Calea Crucii, au parcurs în total patru kilometri, au aprins lumânări şi s-au rugat.

Mulţi credincioşi au rămas peste noapte la mănăstire şi şi-au petrec noaptea sub cerul liber în curtea mănăstirii.

„De la Zărand am venit și vin de când am fost mică și mi-s de 62 de ani. Suntem bine aici, rămânem peste noapte aici în curtea bisericii”, spunea aseară o femeie.

Mănăstirea Hodoş-Bodrog îşi sărbătoreşte şi hramul la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului ne-a adunat la Mănăstirea Hodoș-Bodrog pentru a cinsti pe născătoarea de Dumnezeu și pentru a ne bucura împreună, români din țară și din străinătate, de această sărbătoare a bisericii ortodoxe. Am săvârșit slujba încununată de procesiunea numită <Drumul Crucii> sau <Calea Crucii>, o procesiune închinată Mântuitorului Isus Christos cu lungă tradiție în această mănăstire, de o sută de ani, încojurând de fapt icoana Maicii Domnului care, de asemenea, are o vechie de o sută de ani”, spune episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crișanul.

Mănăstirea Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră, cu viaţă monahală neîntreruptă. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1177.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: