Mii de pelerini au parcurs Drumul Crucii la Mănăstirea Bodrog

www.arad24.net – 15.08.2018

Mii de persoane din tot vestul ţării, dar şi din Ungaria au sosit aseară la Mănăstirea Hodoş Bodrog, aflată la câţiva kilometri de Arad. Conform tradiției, au participat la Drumul Crucii, Acatistul Adormirii Maicii Domnului, Taina Sfântului Maslu, dar și la liturghii oficiate de un sobor de preoți.
Pelerinii au participat la Drumul Crucii, care este făcut după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim. Ei au mers pe jos patru kilometri şi s-au oprit la cele 14 cruci de pe Drumul Crucii, unde au aprins lumânări şi s-au rugat la Fecioara Maria. Drumul Crucii reprezintă drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs cu Crucea în spate, urcând Dealul Golgotei şi făcând cele 14 popasuri.
Mulţi dintre pelerini au rămas peste noapte în curtea mănăstirii şi s-au rugat la slujbele oficiate de mai mulţi preoţi. Credincioşii şi-au adus de acasă scaune, pături şi genţi frigorifice cu mâncare de post şi apă. Ei spun că rămân să se roage peste noapte la Fecioara Maria, pentru că aceste rugăciuni sunt foarte puternice.
Mănăstirea Hodoş Bodrog este cea mai veche mănăstire ortodoxă din România în care s-a slujit neîntrerupt. Aici se găseşte o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul Iisus.

Sorin Trocan

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: