Credincioși din România, Serbia și Ungaria au refăcut simbolic Drumul Crucii la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

www.radiotimisoara.ro – 06.04.2018

Credincioşi din toată ţara, dar şi din Serbia sau din Ungaria au venit astăzi, în Vinerea Mare, la Mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad.

Oamenii au participat la o procesiune specială şi au refăcut, simbolic, Drumul Crucii. Drumul are doi kilometri, pe care credincioşii îl parcurg dus-întors, oprindu-se la cele 14 cruci, care reprezintă cele 14 patimi  ale Mântuitorului Iisus. 

Procesiunea are loc pe un traseu vechi încă de la începutul secolului trecut, devenind deja o tradiție.

“Am săvârșit astăzi împreună, cler și popor, Drumul Crucii, o lucrare a bisericii și a mănăstirii Hodoș-Bodrog care, iată, a devenit tradiție. Ne-am rugat împreună pentru ca Mântuitorul Isus Christos să binecuvânteze drumul vieții noastre care, de multe ori, e presărat cu suferință și încercare, ca să biruim ispitele, păcatele și moartea pentru a fi și noi cu Mântuitorul Christos biruitori în această viață și să dobândim Împărăția Sa Cerească”, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crişanul.

La Mănăstirea Hodoș-Bodrog slujbele din Săptămâna Patimilor au început încă de luni. Slujbele continuă toată ziua şi cuprind şi Taina Sfântului Maslu. Mâine, slujbele au loc cu începere de la ora 8 dimineaţa, la miezul nopţii se va oficia slujba învierii.

Mânăstirea este cea mai veche aşezare monastică din România cu viaţă monahală neîntreruptă, atestată din 1177.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: